Prof. Dr. Fatma Özkul’un kaleminden Kripto Varlıklar Muhasebesi eseri, günümüzde iş dünyasının gündemdeki başlık olan kripto varlıkların nasıl muhasebeleştirileceğiyle ilgili ilk ve en kapsamlı çalışma. Tüm online ve offline zincir kitabevlerinden ulaşabilirsiniz.
Kripto Varlıklar Muhasebesi kitabında kanunlar, kurallar ve standartlarla çevrelenmiş muhasebe dünyasının merkeziyetsiz, yıkıcı bir teknoloji ürünü olan kripto varlıklarla tanışmasına şahit olacaksınız.
Kripto varlıklar gayri maddi varlık mı?
Kripto varlıklar stok mu?
Kripto varlıklar nakit ve nakit benzeri mi?
Kripto varlıklar finansal araç mı?
Hizmet tokenleri, Menkul kıymet tokenleri nasıl muhasebeleştirilir?
Bu soruları ve daha fazlasını Amerikan Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri’ne ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre yanıtlarken odak noktamız; uluslararası muhasebe çevrelerinin yaklaşımlarını peşinen kabul etmek yerine kripto varlıkların özüne uygun olmayan bakış açılarını ortaya koymak ve yeni bir şeyler söylemek.
Gerçek şu ki; merkeziyetsiz varlıklar, yasal boşluklara ve sahip oldukları tüm belirsizliklere rağmen meydan okurcasına büyüyorlar. Dünya bir dönüşümden geçiyor ve bu dönüşümde “değer yaratan” her şey değer yarattığı ölçüde varlığını sürdürecek. Değer yaratan her şeyin oluşturduğu sistemleri belirginleştirmek, eksikleri gidermek ve toplumların fayda sağlamasının yolunu açmak gerek…
Yazar Hakkında:
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Fatma Özkul, yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalında tamamladı. 2012 yılında Muhasebe bilim dalında doçent, 2018 yılında profesör unvanlarını almıştır.
2007-2008 akademik yılında Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olan Özkul, akademisyenliğinin yanı sıra çeşitli idari görevler üstlenmiş ve 2021 yılında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevini yapmıştır.
2020-2021 akademik yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olan Özkul’un muhasebe ve denetim alanına ilişkin çeşitli ulusal ve uluslararası yayınları bulunmakla birlikte; İşletmelerde Hile Riski Yönetimi ve Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları isimli kitapları bulunmaktadır.
Muhasebede dijital dönüşüm, blokzincir teknolojisinin muhasebe alanına etkileri, kripto varlıkların muhasebeleştirilmesi ve vergilendirilmesi konularında akademik çalışmalar yapmakta; danışmanlık, eğitim ve seminerler vermektedir.
İlk yorum yapan siz olun