İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

10 Uygulama ile Verimliliğinizi Arttırın

Pandemi nedeniyle evden çalışmak zorunlu halde geldi. Hem öğrenciler hem çalışanlar için zoom toplantılarının sayıları artarken evin içerisinde çalışma saatlerine uyum sağlamak üzerine düşündüğümüz yeni bir olgu haline geldi. Ancak kendimizi rahat hissettiğimiz ev ortamında bir mesai saatine alışmak ve çalışmak çok zor olabilir. Çalışmaya alıştığımız ortamın dışında kalmak dikkat dağıtabildiği gibi motive olmamızı da engelleyen ve bizi sürekli ertelemeye iten bir etkendir. Neyse ki bu tür durumlarda bizi çalışmaya teşvik edecek ve verimliliğimizi arttıracak harika uygulamalar var. Ev, iş ve okulun birleştiği bu süreçte verimliliği her yönden arttırmaya yönelik olan bu uygulamalar, odaklanmanızı ve ertelediğiniz işler için tekrar motive olmanızı sağlayacaktır. Sizler için bu dönemi daha rahat geçirmenizi sağlayacak 10 uygulamayı derledik.

ALIŞKANLIK OLUŞTURUN: STREAKS 

Alışkanlık oluşturmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış, basit ve etkili bir yapılacaklar listesi uygulamasıdır. Liste uygulamalarının en büyük sorunu bir süre sonra bakmayı veya yazmayı unutuyor olmamız. Streaks, öncelikle renkli arayüzüyle rakiplerinden ayrılıyor. Liste hazırlamanızı sağladığı kadar alışkanlıklarınızı devam ettirmenize yardımcı olacak olan uygulamanın eğlenceli bir sistemi var. Odaklanmak istediğiniz en fazla 12 görev belirliyorsunuz ve bu görevleri gerçekleştirdikçe başarı grafiğinizi yükseltiyorsunuz. Uygulama bu seçtiğiniz görevler konusunda sizi teşvik ederken üretkenliğinizi arttırmanıza da yardımcı oluyor. Streaks, Mac ve İos’larda bulunuyor. 

https://streaksapp.com

ZAMANLA YARIŞIN: TOGGL 

Zamanla yarışanların işini kolaylaştıracak bir uygulamadan bahsedelim. Basit bir kullanıma sahip olan Toggl, bir zaman takip uygulaması. Birden fazla projeye odaklanması gereken kişiler için belirledikleri sürelerde onları uyarır, planlamalarını kolaylaştırır ve destekler. Ayrıca zamanınızı neyin çok harcadığını, bir alanda ne kadar zaman çalıştığınızı da öğrenmenin harika bir yoludur. Toggl uygulamasına Mac, İos, Windows, Android, Chrome ve Firefox’den ulaşabilirsiniz.

https://toggl.com

SADECE ODAKLANARAK ÇEVREYİ AĞAÇLANDIRIN: FOREST

Forest, akıllı telefondan uzak durmanızı sağlayıp işe odaklanmanıza yardımcı olan bir uygulama. Oyunlaştırma üzerinden giden uygulamanın aynı zamanda fayda sağlayan bir sonucu da var. Odaklanmak istediğinizde bir ağaç diktiğiniz uygulamada siz çalışırken ağacınız büyüyor. Uygulamayı yarı yolda bıraktığınızda ise büyüyen ağacınızın ölmesine neden oluyorsunuz. Günlük olarak uygulamayı kullandıkça kendinize ait bir ormanınız oluyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden kazandıkları sanal paraları gerçek ağaç dikimi için Forest ekibine bağışlayabiliyor ve bu sayede Forest iş birliği içerisinde bulunduğu vakıflara bağış yaparak ağaç dikimini arttırıyor. Uygulama üzerinden hangi etkinliğe ne kadar vakit harcadığınızı da takip edebiliyorsunuz. Mac, İos, Android ve Chrome üzerinden ulaşabilirsiniz. 

https://www.forestapp.cc

UYKU SAATLERİNİZİ DÜZENLEYİN: SLEEPTOWN

Verimliliğin en önemli koşulu zinde bir beyine sahip olmaktır. Düzenli uyku ile yeterince dinlenildiğinde işlere odaklanmak çok daha kolay olabilir. Forest’ın yaratıcıları bu durumdan yola çıkarak kullanıcıların düzenli uyku uyumalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Özellikle evde çalışmak zorunda olanların düzenlerini korumasına yardımcı olan uygulama yine oyunlaştırma üzerinden gidiyor. Uygulama günlük uyuma ve uyanma hedeflerinize ulaştığınızda sizin için eşsiz binalar tasarlıyor. Bu sayede uyku düzeninizi sağlayabilir ve sadece size özel tasarlanan nadir binaları oluşturabilirsiniz. Sleeptown’u Mac, İos, Android ve Chrome’da bulabilirsiniz. 

https://sleeptown.seekrtech.com

OFİSİ ÖZLEYENLER İÇİN: myNoise

Ofisi özleyenleri bu uygulamaya alalım. Evden çalışmanın sessizliğine alışamayanlar için bu uygulama sakin ofis sesleriyle normallik hissini geri getiriyor. Bazı kişiler sessiz ortamda daha iyi çalışabiliyorken bazıları ise sesin olduğu ortamda odaklanabiliyor. Dışarı çıkma ve ofiste çalışma imkanımız olmayan bu dönemde evde çalışırken de sakin ofis seslerini duyabilirsiniz. Hem mobil uygulama hem internet sitesi üzerinden kolayca ulaşabileceğiniz birçok farklı sese sahip olan uygulamada sesin şiddetini de belirleyebiliyorsunuz. 

https://mynoise.net

GERÇEK ZAMANLI RAHATSIZ ETMEYİN BUTONU: OH BOTHER

Evde çalışmanın en zor yanlarından biri yaşadığınız kişileri çalışma alanından uzakta tutabilmektir. Aniden çıkan görüşme veya işlerde, ev ahalisine haber veremediğiniz durumlarda rahatsız edilmeniz çok olası. Ancak neyse ki bu tür durumları ortadan kaldırmak ve dikkatinizin dağılmasına engel olmak için geliştirilen bir uygulama var. Uygulama ile ev grubunuza dahil ettiğiniz kişilere anında müsait veya meşgul olduğunuzu bildirebilirsiniz. Dinleniyorum, video görüşmesindeyim, telefondayım, stresliyim ve sessizliğe ihtiyacım var gibi seçenekler bulunan uygulama ile sözlü çatışmaya girmeden durumu halledebilirsiniz. Odaklanmanıza yardımcı da olacak olan bu uygulama kesinlikle verimliliği arttırıcı nitelikte. Oh Bother’ı İos’larda bulabilirsiniz. 

https://ohbother.app

YAZMAYA MOLA VERMEK İÇİN: PROMPTS

Yazı yazmaya bir türlü odaklanamıyorsanız Prompts size yardımcı olabilir. Yazı yazmak zor bir iştir ve çoğu zaman nereden başlayacağımızı bilmediğimiz veya devam ettiremediğimiz engellerle karşılaşabiliriz. Bu tür durumlarda yazmaya bir süre ara vermek iyi olabilir. Prompts, internet sitesi üzerinden, ara verdiğiniz zamanlarda yaratıcı düşünmenizi desteklemeyi hedefliyor. Reddit gibi platformlardan yaratıcı yazı yazma öneri cümlelerini otomatik olarak karşınıza getiriyor. Sade bir arayüzü olan sitesinde size boş bir yazı yazma alanı ve zaman da veriyor ve bu süre içerisinde aklınıza ne gelirse yazmanızı öneriyor. Kullanıcılara daha çok beyin egzersizi yaptırıp rahatlamalarını sağlamayı amaçlayan Prompts, ara verilen zamanı sosyal ağlar yerine bu şekilde kullanmanın daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Prompts’u internet sitesi üzerinden deneyimleyebilirsiniz. 

https://apps.apple.com/us/app/prompts-for-writing/id627192932

KAĞITTAN ÇOK DAHA İYİ: LiquidText

Kağıtların arasında gidip geldiğiniz günler geride kaldı. Dijitalde de olsa belgelerin sayfalarını karıştırmak, not almak ve odaklanmak zor olabiliyor. Ödüllü bir uygulama olan LiquidText ile görüntüyü ve metinleri vurgulayabilir, beğendiğiniz kısımları bir panoda toplayabilir ve işaretleyebilirsiniz. İncelediğiniz sayfaların boşluklarını ayarlayabilir ve daha kolay okuyabilirsiniz. Pdf belgelerini çok daha kolay incelemenizi ve işinize yarayacak kısımları toplamanızı sağlayan uygulama verimliliğinizi büyük oranda arttıracaktır. LiquidText, Mac, Windows ve İpadOS’larda bulunuyor. 

https://www.liquidtext.net

TARAYICINIZDAN İLHAM ALIN: TABLISS

Web tarayıcınızın sıkıcılığından kurtulun ve her sekmede ilham alın. Ücretsiz bir web tarayıcı uzantısı olan Tabliss, yeni sekme sayfanızın yerini ilham verici görseller ve widgetlar ile değiştirir. Küçük bir kurulumla tarayıcınıza her girdiğinizde saat, hava durumu, ilham verici bir alıntı ve görsel ile karşılaşabilir ve yapılacaklar listesi gibi öğeler ile destekleyebilirsiniz. Chrome ve Firefox eklentileriyle Tabliss’i deneyebilirsiniz.

https://tabliss.io

EKRANINIZI KAYDETMEK İÇİN: SCREEN RECORDER

Ekranınızı kaydetmek için artık çeşitli yazılımlara gerek yok. Ücretsiz bir internet sitesi olan Screen Recorder ile hem ekran görüntüsünü alabilir hem de mikrofon özelliği ile ekranınızı anlatabilirsiniz. Üstelik gizlilik nedeniyle bunların tümünü çevrimdışı özellikte yapar. 

https://chrome.google.com/webstore/detail/screen-recorder/dhopldobnfjeckokfjimfcdagmlhjdce

Kaynakça

  1. Shepherd, J. (2020, 15 Ekim). 19 Apps That Are Guaranteed to Improve Your Productivity. Erişim adresi https://medium.com/swlh/19-apps-that-are-guaranteed-to-improve-your-productivity-972fa15c1f09 
  2. Newman, J. (2020, 16 Ekim. The 25 best new productivity apps for 2020. Erişim adresi https://www.fastcompany.com/90529784/the-25-best-new-productivity-apps-for-2020 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.